1/0
Tato vydatná a hustá zelňačka umí nasytit i bez hlavního jídla. Nejlepší na ní je, že dokáže využít zbylou bramborovou kaši z předchozího dne a proměnit ji v něco mnohem chutnějšího. Zkombinujte kysané zelí a uzeninu se zakysanou smetanou a přidejte křehkou, nadýchanou kaši a dokonalé jídlo je na světě!
V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypte papriku a mouku. Rychle zapracujte na hladkou jíšku.
Zalijte vývarem a pořádně prošlehejte. Přidejte zelí, kmín, bobkový list, sůl a pepř. Přiveďte k varu.
Přidejte na kostky nakrájené brambory a vařte, dokud nezměknou.
Vmíchejte zakysanou smetanu a cukr, a nechte pár minut povařit.
Klobásu nakrájejte na kolečka a opečte.
Do každé porce polévky přidejte lžíci kaše a navrch klobásu.
Oloupejte brambory, nakrájejte je a uvařte doměkka.
Rozmačkejte je, přidejte máslo a horké mléko, a vyšlehejte do hladké kaše.
Líbil se vám recept Zelňačka s kaší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.