Zelňačka s kaší

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
24. listopadu

Tato vydatná a hustá zelňačka umí nasytit i bez hlavního jídla. Nejlepší na ní je, že dokáže využít zbylou bramborovou kaši z předchozího dne a proměnit ji v něco mnohem chutnějšího. Zkombinujte kysané zelí a uzeninu se zakysanou smetanou a přidejte křehkou, nadýchanou kaši a dokonalé jídlo je na světě!

Recept zelňačka s kaší vás vyjde na 15 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Polévka

Bramborová kaše

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Polévka

  • 1

    V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypte papriku a mouku. Rychle zapracujte na hladkou jíšku.

  • 2

    Zalijte vývarem a pořádně prošlehejte. Přidejte zelí, kmín, bobkový list, sůl a pepř. Přiveďte k varu.

  • 3

    Přidejte na kostky nakrájené brambory a vařte, dokud nezměknou.

  • 4

    Vmíchejte zakysanou smetanu a cukr, a nechte pár minut povařit.

  • 5

    Klobásu nakrájejte na kolečka a opečte.

  • 6

    Do každé porce polévky přidejte lžíci kaše a navrch klobásu.

Bramborová kaše

  • 1

    Oloupejte brambory, nakrájejte je a uvařte doměkka.

  • 2

    Rozmačkejte je, přidejte máslo a horké mléko, a vyšlehejte do hladké kaše.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete chuť polévky zlepšit, zkuste na konci přidat trochu šťávy z kysaného zelí.
  • Vyzkoušejte polévku s uzeným vývarem pro zimní chuťový zážitek.
  • Pro jemnou a nadýchanou kaši se ujistěte, že mléko je opravdu horké, když ho přidáváte.
  • Pro výraznější chuť klobásy ji opékejte déle, aby měla křupavý povrch.
  • Vyzkoušejte také valašskou kyselici podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Zelňačka s kaší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.