1/0
Pokud chystáte oslavu a hledáte lehký dort plný svěžích chutí, vyzkoušejte tento recept. Letní dort s jahodovým mascarpone krémem vás nadchne svou jednoduchostí a chutí čerstvě natrhaných jahod v kombinaci s jemným krémem. Dort je ideálním dezertem na letní oslavy či rodinná setkání. Pochutná si na něm každý a přípravu zvládnete bez větších obtíží.
Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si formu o průměru 20 cm – dno vyložte pečicím papírem, boky pomažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
Sijte mouku se špetkou soli a kypřicím práškem. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte olej, vanilkový extrakt, mléko a promíchejte. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh.
Spojte žloutkovou a moučnou směs. Opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do formy a pečte asi 35 minut. Nechte vychladnout.
Nakrájejte jahody a povařte s vodou a cukrem asi 10 minut. Rozmixujte na pyré a nechte vychladnout. Vmíchejte ztužovače šlehačky a nechte zhoustnout.
Vyšlehejte šlehačku do tuha a dejte stranou. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a postupně zašlehejte pyré. Nakonec vmíchejte šlehačku a nechte krém zpevnit v lednici.
Líbil se vám recept Letní dort s jahodovým mascarpone krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.