Tatarský biftek po francouzsku
Lamart.cz
Tatarský biftek po francouzsku si zajisté zamilujete. Patří k oblíbeným lahůdkám, jež si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které si dochutíte celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční, jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Recept tatarský biftek po francouzsku vás vyjde na 30 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 120 Kč.
-
400
g
-
50
g
-
50
g
-
50
g
-
4
ks
-
20
ml
-
-
-
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Maso namelte najemno nebo naškrábejte. Kapary a okurky nakrájejte najemno a spolu s ostatními ingrediencemi vmíchejte do masa. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte pár kapek brandy. Důkladně propracujte a můžete podávat.
-
Hotovým tatarákem potřete opečenou bagetu nebo toasty.
Tip
- Při servírování pro hosty dejte na talíř pouze bochánek neochuceného hovězího masa s menším důlkem uprostřed, do nějž vložíte jeden žloutek. Ostatní ingredience vyskládejte okolo masa do misek a hosté si tatarák namíchají sami podle své vlastní chutě.
- Jestliže vám tatarák zbyde, vytvarujte z něj placičky a opečte na pánvi jako hamburgery.
- Máte raději klasiku? Připravte si tatarák na topinku.
Líbil se vám recept Tatarský biftek po francouzsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat