Tatarák

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tatarák servírovaný na prkénku Ilustrační foto: Natalia Lisovskaya / Shutterstock.com

Tatarák neboli tatarský biftek patří k oblíbeným pochoutkám. Jeho základem je kvalitní čerstvé hovězí maso, které můžete dochutit celou řadou surovin.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Maso dvakrát přemelte, aby bylo jemné. Pokud máte rádi opravdu jemný tatarák, můžete maso naškrábat nožem.

  • 2

    Maso přemístěte do misky. Přidejte cibuli, hořčici, kečup a worcesterovou omáčku.

  • 3

    Maso osolte, opepřete, přidejte žloutky.

  • 4

    Vše dobře promíchejte. Vyrobený tatarák nechejte vychladit v lednici.

  • 5

    Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi z obou stran a poté je potřete česnekem. Topinky podávejte společně s tatarákem.

Líbil se vám recept Tatarák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.