1/0
Zelený chřest se šunkou vás nadchne svou chutí, obzvlášť když ho připravíte zapečený s lahodnou bešamelovou omáčkou a čedarem. Tato jarní pochoutka vás přiměje si přát, aby sezóna chřestu nikdy neskončila. Je to ideální pokrm, který si můžete vychutnat buď jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k masu.
Vymažte zapékací mísu máslem a připravte si bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm zarestujte hladkou mouku.
Za stálého míchání přidávejte mléko. Jakmile mléko začne vařit, omáčka zhoustne. Přidejte sůl, muškátový oříšek a dijonskou hořčici.
Do vymaštěné mísy nalijte dvě třetiny bešamelu.
Omyjte chřest a odstraňte tvrdé konce. Tři stonky balte do plátku šunky a položte na bešamel.
Zbývající omáčkou potřete šunkové balíčky a posypte strouhaným čedarem.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Podávejte ihned jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.
Líbil se vám recept Zapečený chřest s bešamelem, šunkou a čedarem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.