Zapečený chřest s bešamelem, šunkou a čedarem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
25. dubna
Zapečený chřest s bešamelem, šunkou a čedarem na pečicím papíru. Ilustrační foto: ani Vincek / Shutterstock.com

Zelený chřest se šunkou vás nadchne svou chutí, obzvlášť když ho připravíte zapečený s lahodnou bešamelovou omáčkou a čedarem. Tato jarní pochoutka vás přiměje si přát, aby sezóna chřestu nikdy neskončila. Je to ideální pokrm, který si můžete vychutnat buď jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k masu.

Recept zapečený chřest s bešamelem, šunkou a čedarem vás vyjde na 36 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 72 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Vymažte zapékací mísu máslem a připravte si bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm zarestujte hladkou mouku.

  • 2

    Za stálého míchání přidávejte mléko. Jakmile mléko začne vařit, omáčka zhoustne. Přidejte sůl, muškátový oříšek a dijonskou hořčici.

  • 3

    Do vymaštěné mísy nalijte dvě třetiny bešamelu.

  • 4

    Omyjte chřest a odstraňte tvrdé konce. Tři stonky balte do plátku šunky a položte na bešamel.

  • 5

    Zbývající omáčkou potřete šunkové balíčky a posypte strouhaným čedarem.

  • 6

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Podávejte ihned jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Zajímavé tipy
  • Bešamel lze dochutit i trochou bílého pepře pro pikantnější nádech.
  • Zkuste chřest kombinovat s různými druhy sýrů, například goudou nebo parmezánem.
  • Pokud chcete odlehčenou verzi, sáhněte po nízkotučném mléce nebo použijte rostlinné mléko.
  • Vyzkoušejte také chřestový koláč nebo chřestové rizoto podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Zapečený chřest s bešamelem, šunkou a čedarem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.