1/0
Nic nepřivolá léto do kuchyně lépe než vůně čerstvě upečené bublaniny. Tento recept na angreštovou bublaninu s máslovou posypkou přináší lahodnou kombinaci šťavnatého angreštu a křupavé drobenky. Je to skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Bublanina s angreštem je vynikající pro rodinná setkání nebo jako dezert k odpolednímu čaji. Připravit ji zvládnete snadno a rychle!
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech o rozměrech 30 × 40 cm. Vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo použijte pečicí papír.
Šlehejte vejce s krystalovým cukrem elektrickým šlehačem do husté pěny asi 5 minut na nejvyšší rychlost. Poté přilévejte smetanu a důkladně prošlehejte.
Mouku prosejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do vyšlehané hmoty, aby těsto zůstalo lehké.
Nalijte těsto na plech, přidejte angrešt a rozetřete.
Připravte posypku z mouky, moučkového cukru a másla promnutého na drobenku. Posypte jím bublaninu.
Pečte 30–40 minut dozlatova a zkoušejte propečení špejlí. Vychladlou bublaninu krájejte na porce až po vychladnutí.
Líbil se vám recept Angreštová bublanina s máslovou posypkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.