Angreštová bublanina s máslovou posypkou

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
3. července
Angreštová bublanina s máslovou posypkou nakrájena ná kousky na bílém kulatém talíři s mističkou čerstvých angreštů s lístky máty. Ilustrační foto: Shaiith / Shutterstock.com

Nic nepřivolá léto do kuchyně lépe než vůně čerstvě upečené bublaniny. Tento recept na angreštovou bublaninu s máslovou posypkou přináší lahodnou kombinaci šťavnatého angreštu a křupavé drobenky. Je to skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Bublanina s angreštem je vynikající pro rodinná setkání nebo jako dezert k odpolednímu čaji. Připravit ji zvládnete snadno a rychle!

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech o rozměrech 30 × 40 cm. Vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo použijte pečicí papír.

  • 2

    Šlehejte vejce s krystalovým cukrem elektrickým šlehačem do husté pěny asi 5 minut na nejvyšší rychlost. Poté přilévejte smetanu a důkladně prošlehejte.

  • 3

    Mouku prosejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do vyšlehané hmoty, aby těsto zůstalo lehké.

  • 4

    Nalijte těsto na plech, přidejte angrešt a rozetřete.

  • 5

    Připravte posypku z mouky, moučkového cukru a másla promnutého na drobenku. Posypte jím bublaninu.

  • 6

    Pečte 30–40 minut dozlatova a zkoušejte propečení špejlí. Vychladlou bublaninu krájejte na porce až po vychladnutí.

Zajímavé tipy
  • Část angreštu můžete nahradit červeným rybízem pro svěží chuť.
  • Bublaninu uchovávejte zakrytou pro čerstvost, ale nejlepší je čerstvě upečená.
  • Vyzkoušejte také rybízovou bublaninu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Angreštová bublanina s máslovou posypkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.