Piemontská zimní pečená polévka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 132 Kč
Redakce Kupi.cz
24. července 2023
Piemontská zimní pečená polévka servírovaná na bílém talíři Lamart.cz

Piemontská zimní pečená polévka je dokonalý pokrm, který je velmi sytý, skvěle tedy poslouží i jako hlavní chod, a navíc vás příjemně zahřeje. Příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, a s trochou snahy ji zvládne každý.

Recept piemontská zimní pečená polévka vás vyjde na 33 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 132 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 132 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Vývar uveďte do varu. Cibuli nakrájejte na plátky a orestujte na oleji a kousku másla. Jakmile zkřehne, přidejte mleté maso a za stálého míchání opečte dohněda.

  • 2

    Přidejte rajčata, předem namočené houby i s nálevem a vše poduste.

  • 3

    Mezitím nakrájejte chleba a sýr na plátky a kapustové listy spařte ve vroucí vodě.

  • 4

    Troubu předehřejte na 200 °C.

  • 5

    Kastrol vymažte zbylým máslem, dno vyložte plátky chleba tak, aby bylo co nejvíc pokryté. Pak dejte vrstvu kapustových listů, vrstvu omáčky s masem a houbami, vrstvu sýra a vše zopakujte až do spotřebování všech přísad. Končete omáčkou asi na 3–4cm pod okrajem kastrolu.

  • 6

    Opatrně zalijte horkým vývarem až po vrstvu chleba. Nějaký vývar by vám měl ještě zbýt.

  • 7

    Kastrol vložte do trouby a zapečte, až bude povrch zlatý.

  • 8

    Na talíř dejte kus zapečených přísad a zalijte zbylým horkým vývarem. Nakonec posypte nasekanou petrželí.

Zajímavé tipy

Místo rohlíků můžete použít veku nebo uvařené a na plátky nakrájené brambory.

Líbil se vám recept Piemontská zimní pečená polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat