1/0
Tento krém z rebarbory je inspirován klasickým citronovým krémem (lemon curd) a lze ho podobně použít. Hodí se nejen na pečivo, ale třeba i na vánočku, palačinky, lívance nebo croissanty. Lahodná rebarborová chuť přináší zajímavý nádech vašim oblíbeným sladkostem. Připravte si rebarborový krém a vychutnejte si jeho hedvábně hladkou strukturu.
Umyjte rebarboru a nakrájejte ji na menší kousky, poté rozmixujte. Propasírujte rebarborovou dřeň přes jemné síto, abyste získali přibližně 300 ml šťávy.
V mixéru nebo ručně šlehejte vejce, cukr a škrob, aby vznikla hladká směs.
V kastrole smíchejte 250 ml rebarborové šťávy s výše připravenou směsí a kostkami másla. Pomalu zahřívejte na nízkém plameni za stálého míchání, dokud se máslo nerozpustí a krém nezhoustne. Vyhněte se varu, aby se nevytvořila nevhodná textura.
Krém by měl dosáhnout konzistence zakysané smetany. Poté ho sundejte z plotny a případně přeceďte přes síto, aby byl hedvábně hladký. Vmíchejte zbylou šťávu z rebarbory a přidejte kapku barviva. Krém nalijte do sklenek a nechte jej alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici.
Líbil se vám recept Máslový krém z rebarbory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.