1/0
Jahodová bublanina s tvarohem je lahodný dezert, který nezklame žádného gurmána. Čerstvé jahody, jemný tvaroh a vonící skořicová drobenka se spojují do neodolatelné chutě, kterou oceníte jak na odpolední kávě, tak na rodinné oslavě. Tento snadný recept zvládne i začátečník. Pojďte si připravit tuto sladkou dobrotu, kterou budete zbožňovat vy i vaši přátelé!
Očistěte jahody a nakrájejte na menší kousky.
V misce smíchejte tvaroh, cukr, kukuřičný škrob a rum do hladka.
Na drobenku smíchejte mouku, cukr, skořici a máslo, vytvořte drobivou směs.
Předehřejte troubu na 180 °C, vyložte plech (20 × 30 cm) pečicím papírem.
Smíchejte jogurt, mléko, olej, cukr a vejce metličkou.
Prosejte mouku, prášek a sodu do tekuté směsi, promíchejte do hladka.
Těsto nalijte na plech, rozetřete. Pokapejte tvarohovou náplní, posypte jahodami a drobenkou.
Pečte 20 minut při 180 °C, pak 20 minut při 160 °C do zlatova.
Nechte vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Líbil se vám recept Rychlá jahodová bublanina s tvarohem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.