1/0
Jablečné řezy patří mezi oblíbené klasiky, které potěší každého fanouška sladkostí. Díky rychlé přípravě a svěží chuti jablek jsou ideální volbou k odpolední kávě nebo čaji. Celý proces zabere jen několik minut a výsledkem jsou krásně šťavnaté řezy.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech o rozměrech 30 × 20 cm a vyložte ho pečicím papírem.
Očistěte jablka, odstraňte jádřince a nastrouhejte je do misky.
Nastrouhaná jablka smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu.
Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Postupně přidávejte olej a mléko, a dobře promíchejte.
Do směsi přidejte mouku, kypřicí prášek a skořici. Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto a vmíchejte strouhaná jablka.
Těsto rozetřete rovnoměrně na připravený plech a pečte 35 až 40 minut, dokud nebude povrch zlatavý.
Líbil se vám recept Šťavnaté jablečné řezy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.