1/0
Sezona rebarbory je krátká, proto je třeba ji využít naplno! Vůně mleté skořice a vanilky v kombinaci s kokosem a lehce nakyslou rebarborou vytváří neodolatelný koláč, který potěší vaše chuťové pohárky. Tento jednoduchý recept navíc zvládne připravit každý! Připravte kokosový koláč s rebarborou a přivítejte příchod jara s touto lahodnou pochoutkou.
Rebarboru nakrájejte na kostičky, smíchejte s 3 lžícemi cukru a povařte v hrnci 3-5 minut, dokud nezměkne. Poté ji nechte vychladnout a slijte šťávu.
Prosejte 220 g mouky do mísy, přidejte 50 g ořechů a 120 g cukru, všechny suroviny promíchejte. Heru nakrájejte na kousky a prsty zapracujte do směsi.
Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj natlačte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20-25 minut. Poté teplotu snižte na 150 °C.
Zbytek mouky (60 g) prosejte s kypřicím práškem a přidejte muškátový oříšek a skořici.
Prošlehejte vejce s 330 g cukru a pár kapkami tresti asi 4 minuty do pěny, pak pomalu přimíchejte moučnou směs, citronovou šťávu, rebarboru smíchanou s nakrájenými jahodami a kokosem. Nakonec přidejte zbývajících 50 g ořechů.
Rozetřete náplň na předpečené těsto a pečte koláč v troubě další hodinu. Po upečení nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Kokosový koláč s rebarborou a jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.