Povidlová omáčka s uzeným masem

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 144 Kč
Redakce Kupi.cz
5. září 2023
Povidlová omáčka s plátky masa a třemi houskovými knedlíky na bílém talíři Kupi.cz

Povidlová omáčka, na Slovácku známá jako trnková omáčka, kombinuje sladkokyselou chuť povidel s výraznější chutí vařeného uzeného masa. Jako příloha se obvykle podává houskový nebo bramborový knedlík. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, určitě ji tedy vyzkoušejte.

Recept povidlová omáčka s uzeným masem vás vyjde na 36 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 144 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 144 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Z másla a mouky si udělejte světlou jíšku, zalijte ji vodou a vmíchejte do ní povidla.

  • 2

    Povařte asi 15 minut, dochuťte solí a citronovou kůrou.

  • 3

    Povidlovou omáčku podávejte s plátky vařeného uzeného masa a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Líbil se vám recept Povidlová omáčka s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.