1/0
Když si představíte švestkovou omáčku, jako byste slyšeli zvuk otevírání babiččiny spíže. Klasická domácí omáčka s moderními prvky - zjemněná bylinkami, kořením a ovocnou svěžestí. Ideální k pečenému masu, grilované zelenině nebo barevným salátům. Je hotová za minutku, ale její chuť snadno zaujme nejen vaši rodinu, ale i hosty.
Omyjte, rozkrojte a vypeckujte švestky. Vložte je do hrnce s vodou.
Vařte švestky asi 15 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte.
Uvařené švestky slijte a šťávu odložte na později. Ovoce protlačte přes sítko.
Do pyré přidejte česnek, chilli, koření a důkladně promíchejte.
Zahřejte směs a nechte 5 minut probublávat pro spojení chutí.
Naplňte horkou omáčku do sterilizovaných sklenic, kápněte olivový olej a uzavřete.
Skladujte v lednici, pro delší trvanlivost můžete zavařit.
Líbil se vám recept Domácí švestková omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.