1/0
Domácí bezinkový likér je sladký hřích, který vnese do vaší kuchyně vůni koření a bobulí. Tento lahodný nápoj si můžete vychutnat měsíce, a díky správnému uskladnění se jeho chuť ještě prohloubí. Připravte se na chuťový zážitek, který nenajdete v žádném obchodě. S trochou trpělivosti a času na odležení vás odmění svůdnou, rubínovou barvou.
Otrhejte bobule černého bezu z větviček, několikrát propláchněte a nechte okapat.
Do velkého hrnce přidejte vodu, bezinky, cukry, hřebíčky, 20 tobolek kardamomu a badyán. Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut, občas zamíchejte.
Sejměte z ohně a nechte zcela vychladnout.
Do vychladlé směsi přidejte citronovou kůru a vodku, dobře promíchejte.
Obsah přelijte do velké uzavíratelné sklenice. Uchovávejte na tmavém a chladném místě nejméně 3 měsíce.
Po maceraci přeceďte likér přes jemné sítko, přelijte do čistých lahví a uzavřete. Uchovávejte v chladu a temnu.
Líbil se vám recept Bezinkový likér z plodů? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.