Domácí perníčkový sirup

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 34 Kč
Redakce Kupi.cz
30. října

Perníčkový sirup je tím kouzlem, které promění obyčejné cappuccino v tekuté štěstí. S několika ingrediencemi a deseti minutami času proměníte svou kuchyň v ráj adventních trhů. Přidávejte ho do kávy, kakaa či na lívance a užijte si útulnou atmosféru.

Recept domácí perníčkový sirup vás vyjde na 34 Kč za 1 porci.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 34 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do menšího hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středním ohni do úplného rozpuštění cukru.

  • 2

    Když sirup začne jemně vřít, přidejte perníkové koření a pomerančovou kůru. Ztlumte plamen a vařte další 5–7 minut, aby se chutě propojily.

  • 3

    Sundejte z plamene a nechte chvíli stát, poté sirup přeceďte přes jemné sítko nebo plátno.

  • 4

    Vmíchejte vanilkový extrakt a sirup přelijte do čisté uzavíratelné lahve. Uchovávejte v lednici, kde vydrží 3–4 týdny.

Zajímavé tipy
  • Pro intenzivnější chuť přidejte kapku medu nebo lžičku rumu, které zvýrazní kořeněnou vůni.
  • Stačí jedna až dvě lžičky na dochucení kávy, ale zkuste jej také v horké čokoládě, čaji nebo domácím punči.
  • Výborný je také na palačinky, ovesnou kaši či jako přísada do těsta na muffiny.
  • Vaříte-li sirup déle, zhoustne a stane se z něj skvělý perníkový topping na dezerty.
  • Vyzkoušejte také dýňový sirup podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí perníčkový sirup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.