 
     
     
                    
                1/0
Perníčkový sirup je tím kouzlem, které promění obyčejné cappuccino v tekuté štěstí. S několika ingrediencemi a deseti minutami času proměníte svou kuchyň v ráj adventních trhů. Přidávejte ho do kávy, kakaa či na lívance a užijte si útulnou atmosféru.
Do menšího hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středním ohni do úplného rozpuštění cukru.
Když sirup začne jemně vřít, přidejte perníkové koření a pomerančovou kůru. Ztlumte plamen a vařte další 5–7 minut, aby se chutě propojily.
Sundejte z plamene a nechte chvíli stát, poté sirup přeceďte přes jemné sítko nebo plátno.
Vmíchejte vanilkový extrakt a sirup přelijte do čisté uzavíratelné lahve. Uchovávejte v lednici, kde vydrží 3–4 týdny.
Líbil se vám recept Domácí perníčkový sirup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.