1/0
Vanilková omáčka je neuvěřitelně jemná a sametová, což z ní dělá ideální doplněk ke spoustě různorodých dezertů. Od palačinek, přes zmrzlinu, koláče až po čerstvé ovoce, vanilková omáčka dodá všem těmto sladkým pochoutkám na intenzitě chuti. Tak si ji pojďte vyzkoušet podle našeho receptu.
Smetanu zahřejte v hrnci a přidejte k ní cukr. Vanilkové lusky podélně rozřízněte a vyškrábněte z nich semínka, která přidejte do smetany spolu s luskem.
Jakmile smetana začne vařit, část smetany přimíchejte ke žloutkům, poté směs vraťte zpět do hrnce. Snižte teplotu a mícháním přiveďte omáčku k zahuštění, kdy teplota směsi by měla být kolem 85 °C.
Přes sítko hotovou omáčku přeceďte a nechte ji vychladnout.
Líbil se vám recept Vanilková omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.