1/0
Představujeme vám svěží a zdravou variantu oběda pro rušné pracovní dny: citronový bulgur s pečenou kořenovou zeleninou. Tato kombinace je nejen chutná, ale také jednoduše připravitelná. Čerstvě vymačkaný citron obohatí bulgur o jemnou kyselost, zatímco pečená kořenová zelenina dodá celému jídlu výbornou chuť a texturu. Překvapte své blízké lehkým a výživným pokrmem, který zvládne připravit každý a během ani ne půlhodiny.
Na oleji osmahněte nasekaný česnek a cibuli na tenké půlkroužky, pak přidejte bulgur a krátce opečte za stálého míchání.
Přidejte špetku soli, pepře a šťávu s kůrou z citronu, zalijte vodou tak, aby bylo vše pod hladinou. Jakmile se voda vsákne, doplňte ji a opakujte, dokud není bulgur měkký.
Zeleninu nakrájejte na kolečka, promíchejte ji na plechu se solí, uzenou paprikou a olejem. Pečte na 190 °C asi 20 minut.
Servírujte pečenou zeleninu na bulguru, posypte čerstvými bylinkami a přidejte trochu zakysané smetany.
Líbil se vám recept Citronový bulgur s pečenou kořenovou zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.