1/0
Zeleninový bulgur s mátou a ztraceným vejcem je dokonalou volbou pro horké letní dny. Tato svěží kombinace zeleniny, limetky, zeleného pepře a máty nabízí nejen skvělou chuť, ale také lehké osvěžení. Toto jídlo přináší harmonii chutí a zároveň zdravou alternativu pro vaše letní menu.
Omyjte a očistěte hráškové lusky. Cuketu nakrájíme podélně na plátky, pak na proužky a nakonec na kostičky. Stejně tak papriky.
Limetku omyjte, ostrouhejte její kůru a vymačkejte šťávu. Mátu nasekejte.
V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte bulgur, přikryjte a vařte asi 10 minut. Poté nechte 5 minut nabobtnat.
Hráškové lusky vařte v páře přibližně dvě minutky. Poté podélně rozpůlte a nakrájejte.
Restujte cibuli na oleji, přidejte celer, cuketu a papriky, osolte a opepřete. Vmíchejte bulgur, zeleninu a prohřejte.
Dochuttě bulgur limetkovou kůrou a šťávou, posypte cibulovými prstýnky, mátou a nakrájeným avokádem na kostičky.
Přiveďte k varu vodu s octem a vejce jedno po druhém nechte vklouznout do vody, ve které uděláte mírný vír. Tuhnoucí bílky přetáhněte lžící kolem žloutku, vejce otočte a po 2 minutách vyndejte.
Líbil se vám recept Zeleninový bulgur s mátou a ztraceným vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.