Houbový bulgur s pečenou dýní

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 52 Kč
Redakce Kupi.cz
17. října

Bulgur, ačkoli vyrobený z pšenice, je zdravější alternativou k chlebům a rýži. Díky snadné přípravě a všestranné použití je ideální pro různé pokrmy. V tomto receptu se kombinuje s houbami a dýní, což vytváří nejen vizuálně, ale i chuťově atraktivní jídlo, které vás nadchne svou jednoduchostí a plnou chutí přírody.

Recept houbový bulgur s pečenou dýní vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 52 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 52 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 170 °C. Dýni nakrájejte na kostky a rozložte je na plech. Pokapejte olejem, posypte tymiánem, osolte a pečte 25 minut do zlatova.

  • 2

    Bulgur dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přiklopte a nechte změknout.

  • 3

    Cibuli pokrájejte a nechejte ji zesklovatět na pánvi s olejem. Přidejte houby, česnek a kmín, restujte 5 minut. Přilijte víno, přidejte bujón, osolte a vařte 10 minut.

  • 4

    Slijte bulgur a přimíchejte jej k houbám. Přidejte dýni a nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte.

Zajímavé tipy
  • Upečte si zároveň druhou polovinu dýně! Druhý den ji můžete použít na lahodnou dýňovou polévku nebo na pomazánku s přídavkem slunečnicových semínek.
  • Pokud nemáte čerstvé houby, nahradit je můžete sušenými, které předem namočíte, žampiony nebo hlívou ústřičnou.
  • Vyzkoušejte také bulgur s pečenou zimní zeleninou podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Houbový bulgur s pečenou dýní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.