1/0
Pokud už máte dost sladkého pečení a chcete něco slanějšího, tento pokrm je pro vás ideální. Pečená zimní zelenina v kombinaci s bulgurem a brynzou nabízí hřejivou chuť, která je ideální pro zimní období. Krémová a lehce pikantní brynza dokáže chutě krásně propojit a výsledný pokrm se stane skvělým a zdravým zpestřením každého jídelníčku.
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem. Mrkve rozkrojte podélně, květák rozdělte na menší růžičky a zelí nakrájejte na proužky. Vše rozprostřete na plech, zakápněte olejem a pečte dozlatova přibližně 30 minut.
Vývar ohřejte. Propláchněte bulgur a vložte ho do vroucího vývaru. Snižte teplotu a vařte bulgur tak, aby byl na skus, zhruba 10–15 minut. Poté ho sceďte a rozdělte na talíře.
Přidejte pečenou zeleninu k bulguru a navrch rozdrobte brynzu. Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
Líbil se vám recept Bulgur s pečenou zimní zeleninou a brynzou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.