Bulgur s pečenou zimní zeleninou a brynzou

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
14. října

Pokud už máte dost sladkého pečení a chcete něco slanějšího, tento pokrm je pro vás ideální. Pečená zimní zelenina v kombinaci s bulgurem a brynzou nabízí hřejivou chuť, která je ideální pro zimní období. Krémová a lehce pikantní brynza dokáže chutě krásně propojit a výsledný pokrm se stane skvělým a zdravým zpestřením každého jídelníčku.

Recept bulgur s pečenou zimní zeleninou a brynzou vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem. Mrkve rozkrojte podélně, květák rozdělte na menší růžičky a zelí nakrájejte na proužky. Vše rozprostřete na plech, zakápněte olejem a pečte dozlatova přibližně 30 minut.

  • 2

    Vývar ohřejte. Propláchněte bulgur a vložte ho do vroucího vývaru. Snižte teplotu a vařte bulgur tak, aby byl na skus, zhruba 10–15 minut. Poté ho sceďte a rozdělte na talíře.

  • 3

    Přidejte pečenou zeleninu k bulguru a navrch rozdrobte brynzu. Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Bulgur s pečenou zimní zeleninou a brynzou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.