1/0
Když nemáte po ruce čerstvá rajčata plná chuti, nezoufejte a klidně sáhněte po kvalitních konzervovaných. Připravíte z nich lahodnou a sytou polévku, která vás zahřeje a potěší. Tato polévka je zahuštěná bulgurem a okořeněná chutným ovčím sýrem feta, což z ní činí ideální pokrm pro rychlý a pohodlný oběd nebo večeři. Kombinace jemných koření dodá výslednému pokrmu nezapomenutelný nádech, který si zamilujete.
V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidejte na jemno nasekanou cibuli a restujte při středním plameni 6 minut.
Přidejte utřený stroužek česneku, zamíchejte a přidejte koriandr se skořicí. Restujte další minutu, zalijte vývarem, přisypte bulgur a na kostky nakrájená rajčata.
Přiveďte vše k varu a vařte 15 minut, dokud bulgur nezměkne. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s nahrubo nastrouhanou fetou a lístky bazalky.
Líbil se vám recept Rajčatová polévka s bulgurem a fetou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.