Rajčatová polévka s bulgurem a fetou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
4. listopadu

Když nemáte po ruce čerstvá rajčata plná chuti, nezoufejte a klidně sáhněte po kvalitních konzervovaných. Připravíte z nich lahodnou a sytou polévku, která vás zahřeje a potěší. Tato polévka je zahuštěná bulgurem a okořeněná chutným ovčím sýrem feta, což z ní činí ideální pokrm pro rychlý a pohodlný oběd nebo večeři. Kombinace jemných koření dodá výslednému pokrmu nezapomenutelný nádech, který si zamilujete.

Ingredience

Recept

  • 1

    V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidejte na jemno nasekanou cibuli a restujte při středním plameni 6 minut.

  • 2

    Přidejte utřený stroužek česneku, zamíchejte a přidejte koriandr se skořicí. Restujte další minutu, zalijte vývarem, přisypte bulgur a na kostky nakrájená rajčata.

  • 3

    Přiveďte vše k varu a vařte 15 minut, dokud bulgur nezměkne. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s nahrubo nastrouhanou fetou a lístky bazalky.

Zajímavé tipy
  • Pro jemnější chuť použijte místo feta sýru kozí sýr.
  • Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte do polévky čerstvě nasekanou chilli papričku.
  • Přidáním dalších bylinek, jako je tymián nebo rozmarýn, můžete obměnit chuť polévky.
  • Vyzkoušejte také bulgur s červenou řepou, nivou a ořechy podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Rajčatová polévka s bulgurem a fetou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.