Připravte si lahodné domácí špenátové ravioli s houbovou náplní. Tato italská specialita vás okouzlí nejen svou chutí, ale také krásnou zelenou barvou. Ravioli s náplní připravenou z houbové směsi, s jemným mascarpone a svěží petrželkou, které navrch ozdobíte křupavými šalvějovými listy a oříšky. Je to výborné jídlo pro všechny, kdo milují rozmanité chutě a minimálně středně náročné kuchařské výzvy.
Špenát spařte (cca 30 vteřin v horké vodě), zchlaďte v ledové vodě, vymačkejte a rozmixujte do pasty.
Na pracovní ploše rozprostřete mouku, uprostřed vytvořte důlek, do kterého dejte vejce, špenátovou pastu, olej a sůl. Smícháním vidličkou postupně zapracujte mouku do vzniklého těsta. Hněťte přibližně 8–10 minut. Zabalte těsto do fólie a nechte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Připravte náplň: houby nakrájejte na malé kostičky. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno.
Orestujte šalotku, česnek a houby na pánvi s máslem a olejem. Správně zlatavý základ ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmíchejte do směsi nasekané bylinky, mascarpone a parmazán. Směs zchlaďte.
Odpočinuté těsto rozdělte na čtyři části a každou vyválejte na tenko. Na polovině vyváleného plátu těsta rozložte lžičkou náplň, mezi náplní nechte mezeru. Pokryjte náplň druhou částí těsta, přimáčkněte a vykrojte ravioli. Dobře utěsněte okraje.
Připravte šalvějové máslo: na pánvi rozehřejte máslo, piniové oříšky a šalvějové listy. Opékejte do zlatova.
Před podáváním ravioli osolte a vařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Sceďte, přidejte do másla s piniemi a osmažte.
Podávejte s hoblinami parmazánu.
Líbil se vám recept Domácí špenátové ravioli s houbovou náplní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.