Domácí špenátové ravioli s houbovou náplní

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 196 Kč
Redakce Kupi.cz
26. května
Domácí špenátové ravioli s houbovou náplní na bílém kulatém talíři, posypané vlašskými ořechy. Ilustrační foto: Vladislav Chusov / Shutterstock.com

Připravte si lahodné domácí špenátové ravioli s houbovou náplní. Tato italská specialita vás okouzlí nejen svou chutí, ale také krásnou zelenou barvou. Ravioli s náplní připravenou z houbové směsi, s jemným mascarpone a svěží petrželkou, které navrch ozdobíte křupavými šalvějovými listy a oříšky. Je to výborné jídlo pro všechny, kdo milují rozmanité chutě a minimálně středně náročné kuchařské výzvy.

Recept domácí špenátové ravioli s houbovou náplní vás vyjde na 49 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 196 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 196 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Špenát spařte (cca 30 vteřin v horké vodě), zchlaďte v ledové vodě, vymačkejte a rozmixujte do pasty.

  • 2

    Na pracovní ploše rozprostřete mouku, uprostřed vytvořte důlek, do kterého dejte vejce, špenátovou pastu, olej a sůl.
Smícháním vidličkou postupně zapracujte mouku do vzniklého těsta. Hněťte přibližně 8–10 minut.
Zabalte těsto do fólie a nechte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.


  • 3

    Připravte náplň: houby nakrájejte na malé kostičky.
Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno.


  • 4

    Orestujte šalotku, česnek a houby na pánvi s máslem a olejem. Správně zlatavý základ ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vmíchejte do směsi nasekané bylinky, mascarpone a parmazán. Směs zchlaďte.


  • 5

    Odpočinuté těsto rozdělte na čtyři části a každou vyválejte na tenko.
Na polovině vyváleného plátu těsta rozložte lžičkou náplň, mezi náplní nechte mezeru. Pokryjte náplň druhou částí těsta, přimáčkněte a vykrojte ravioli. Dobře utěsněte okraje.

  • 6

    Připravte šalvějové máslo: na pánvi rozehřejte máslo, piniové oříšky a šalvějové listy. Opékejte do zlatova.


  • 7

    Před podáváním ravioli osolte a vařte 2–3 minuty ve vroucí vodě.
Sceďte, přidejte do másla s piniemi a osmažte.

  • 8

    Podávejte s hoblinami parmazánu.


Zajímavé tipy
  • Náplň můžete připravit den předem a uchovat v lednici.
  • Místo pinií lze použít i opražené nasekané vlašské nebo lískové ořechy.
  • Přidání trošky citronové šťávy do náplně zvýrazní chuť hub a mascarpone.
  • Těsto lze připravit i bez špenátu – bude žluté, ale chuť zůstane výborná.
  • Vyzkoušejte také těstoviny s cuketou, žampiony a hráškem nebo tagliatelle s avokádem a koriandrem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí špenátové ravioli s houbovou náplní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.