1/0
Pokud si přejete připravit kuřecí maso podobně opečené a chutné jako tradiční gyros, tento jednoduchý recept je přímo pro vás. Hodí se nejen jako oběd, ale i jako večeře, kterou ocení nejen vaše rodina, ale i přátelé.
V míse promíchejte bílo jogurt, olivový olej, koření gyros, sušené oregano, citronovou kůru, sůl a čerstvě namletý pepř.
Kuřecí stehna obalte v připravené marinádě a nechte marinovat alespoň tři hodiny, ideálně přes noc.
Zapněte troubu na 200 °C. Připravte formu na pečení, ideálně na biskupský chlebíček a zde naskládejte vedle sebe nastojato marinované kuřecí kousky. Během pečení dvakrát slijte vypečenou šťávu, ať se vám maso nedusí, ale opéká.
Když je maso opečené dozlatova, vyjměte ho a nasekejte na menší kousky.
Podávejte v pita chlebu s čerstvou zeleninou a pokapejte dresinkem.
Líbil se vám recept Domácí kuřecí gyros? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.