1/0
Tato oblíbená úprava květáku potěší malé i velké. Květákové plátky se zapečou s jemnou smetanovou omáčkou a sýr vytvoří lahodnou zlatou vrstvu. Jedná se o zdravější, ale přitom chutné jídlo, které obohatí každé rodinné menu. Připravte si tento pokrm jako hlavní jídlo či lehkou večeři a užijte si chuťový zážitek plný vůní a lahodnosti. Jistě si ho oblíbí celá rodina, včetně dětí!
Očistěte květák a nakrájejte ho na plátky o šířce asi 1,5 cm. Menší necelistvé kousky usekejte do menších kusů a vložte je do rendlíku. Přidejte smetanu a mléko, trošku soli a muškátového oříšku.
Vařte nasekaný květák ve smetaně, dokud nezměkne, poté rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti osolte a vytvořte výbornou zapékací omáčku.
Vyložte pekáč pečicím papírem. Osolte květákové řízky, pokapejte olejem a posypejte mletou paprikou. Vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte asi 15 minut, dokud květák nezměkne.
Vyndejte květák z trouby, na každý steak naneste smetanovou omáčku a hojně posypejte nastrouhaným čedarem. Opět vložte do trouby a zapečte dozlatova.
Líbil se vám recept Zapečený květákový steak se sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.