Zapečený květákový steak se sýrem

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 93 Kč
Redakce Kupi.cz
9. července
Zapečený květákový steak se sýrem na černém kulatém talíři, zdobený čerstvou bazalkou. Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Tato oblíbená úprava květáku potěší malé i velké. Květákové plátky se zapečou s jemnou smetanovou omáčkou a sýr vytvoří lahodnou zlatou vrstvu. Jedná se o zdravější, ale přitom chutné jídlo, které obohatí každé rodinné menu. Připravte si tento pokrm jako hlavní jídlo či lehkou večeři a užijte si chuťový zážitek plný vůní a lahodnosti. Jistě si ho oblíbí celá rodina, včetně dětí!

Recept zapečený květákový steak se sýrem vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 3 porce připravíte za 93 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 93 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Očistěte květák a nakrájejte ho na plátky o šířce asi 1,5 cm. Menší necelistvé kousky usekejte do menších kusů a vložte je do rendlíku. Přidejte smetanu a mléko, trošku soli a muškátového oříšku.

  • 2

    Vařte nasekaný květák ve smetaně, dokud nezměkne, poté rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti osolte a vytvořte výbornou zapékací omáčku.

  • 3

    Vyložte pekáč pečicím papírem. Osolte květákové řízky, pokapejte olejem a posypejte mletou paprikou. Vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte asi 15 minut, dokud květák nezměkne.

  • 4

    Vyndejte květák z trouby, na každý steak naneste smetanovou omáčku a hojně posypejte nastrouhaným čedarem. Opět vložte do trouby a zapečte dozlatova.

Zajímavé tipy
  • Podávejte s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.
  • Pokud chcete intenzivnější chuť, přidejte do omáčky trochu česneku.
  • Přidejte čerstvé bylinky na dozdobení – petrželka nebo koriandr jídlo krásně osvěží.

Líbil se vám recept Zapečený květákový steak se sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.