Libečkové maggi

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
14. května

Polévka bez chuti? Libeček to zachrání! Tahle aromatická bylinka připomínající maggi dodá vašim jídlům šmrnc. Vyrobte si z ní domácí dochucovadlo bez chemie – rychle, jednoduše a s vůní jara. Pusťte se do toho s námi.

Ingredience

Recept

  • 1

    Libeček důkladně omyjte a odstraňte silnější stonky. Používejte převážně listy, jemnější stonky můžete ponechat.

  • 2

    Libeček nasekejte nadrobno nebo ho rozmixujte na menší kousky.

  • 3

    Připravený libeček vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte přibližně 20 minut. Přibližně 5 minut před koncem přidejte sušenou nebo čerstvou majoránku.

  • 4

    Směs přeceďte přes plátýnko, přidejte sůl a olej. Poté znovu vařte bez pokličky, dokud se objem tekutiny nezmenší přibližně na polovinu (asi na 200 ml).

  • 5

    Výslednou směs přelijte do čisté sklenice, pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

  • 6

    Domácí maggi uchovávejte v lednici.

Líbil se vám recept Libečkové maggi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.