1/0
Polévka bez chuti? Libeček to zachrání! Tahle aromatická bylinka připomínající maggi dodá vašim jídlům šmrnc. Vyrobte si z ní domácí dochucovadlo bez chemie – rychle, jednoduše a s vůní jara. Pusťte se do toho s námi.
Libeček důkladně omyjte a odstraňte silnější stonky. Používejte převážně listy, jemnější stonky můžete ponechat.
Libeček nasekejte nadrobno nebo ho rozmixujte na menší kousky.
Připravený libeček vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte přibližně 20 minut. Přibližně 5 minut před koncem přidejte sušenou nebo čerstvou majoránku.
Směs přeceďte přes plátýnko, přidejte sůl a olej. Poté znovu vařte bez pokličky, dokud se objem tekutiny nezmenší přibližně na polovinu (asi na 200 ml).
Výslednou směs přelijte do čisté sklenice, pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.
Domácí maggi uchovávejte v lednici.
Líbil se vám recept Libečkové maggi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.