Šakšuka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
18. února
Šakšuka servírovaná v pánvi na šedé utěrce s opečenou bagetkou, ozdobená bazalkou. Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Šakšuka je zeleninové jídlo pocházející ze severní Afriky. Můžeme ji s trochou nadsázky označit za africkou verzi našeho leča. Do šakšuky se tak jako do leča dává paprika, rajčata, cibule a vejce. Pikantní chuť jídlu dodává chilli a čerstvý zázvor. Tak si pojďte šakšuku uvařit s námi!

Recept šakšuka vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 40 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno a orestujte je na oleji. Papriku nakrájejte na proužky, květák rozeberte na malé růžičky a společně s paprikou ho přidejte do pánve k základu. Přidejte rajčata a krátce poduste. Osolte, opepřete a přidejte chilli.

  • 2

    Za chvíli přidejte vařenou cizrnu i s nálevem a duste dalších 8 minut, dokud nebude šťáva hustá. Ve směsi v pánvi poté vytvořte důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev zakryjte pokličkou a nechte vejce uvařit. Krátce před podáváním přidejte zakysanou smetanu s čerstvou petrželkou a nechte ještě chvíli podusit.

Zajímavé tipy
  • Chcete vaši snídani posunout na úplně jinou úroveň? Upečte si k ní kváskový chléb podle našeho receptu.
  • Jestli vám zbylo hodně zeleniny, můžete si také zkusit uvařit ratatouille.

Líbil se vám recept Šakšuka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.