1/0
Šakšuka je zeleninové jídlo pocházející ze severní Afriky. Můžeme ji s trochou nadsázky označit za africkou verzi našeho leča. Do šakšuky se tak jako do leča dává paprika, rajčata, cibule a vejce. Pikantní chuť jídlu dodává chilli a čerstvý zázvor. Tak si pojďte šakšuku uvařit s námi!
Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno a orestujte je na oleji. Papriku nakrájejte na proužky, květák rozeberte na malé růžičky a společně s paprikou ho přidejte do pánve k základu. Přidejte rajčata a krátce poduste. Osolte, opepřete a přidejte chilli.
Za chvíli přidejte vařenou cizrnu i s nálevem a duste dalších 8 minut, dokud nebude šťáva hustá. Ve směsi v pánvi poté vytvořte důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev zakryjte pokličkou a nechte vejce uvařit. Krátce před podáváním přidejte zakysanou smetanu s čerstvou petrželkou a nechte ještě chvíli podusit.
Líbil se vám recept Šakšuka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.