1/0
Pokud máte nadbytek cuket a hledáte způsob, jak je využít, pak tento cuketový nákyp s uzeným masem je tou pravou volbou. Nákyp kombinuje svěží chuť cukety, krémový čedar a křupavá slunečnicová semínka. Je to skvělá volba nejen jako hlavní jídlo, ale také jako chutný předkrm, nebo svačinu. Výsledný pokrm je plný chuti, snadný na přípravu a uspokojí i ty nejnáročnější gurmány!
Cuketu rozkrojte podélně, vydlabejte semínka a nahrubo nastrouhejte. Dejte do cedníku, osolte a nechte vykapat.
Na pánvi orestujte cibuli a uzenou krkovici dozlatova. Přidejte kadeřávek a nechte zavadnout, poté směs stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
V míse prošlehejte vejce s kořením, pepřem a solí. Přidejte ovesné vločky, mouku, nastrouhanou mrkev, čedar, semínka a směs z pánve.
Vymačkejte cuketu a přidejte do směsi. Důkladně promíchejte a dejte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečte v troubě při 190 °C asi 40 minut, dokud nebude nákyp propečený a zlatavý. Před podáváním nechte chvilku odstát.
Líbil se vám recept Cuketový nákyp s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.