Hovězí žebra ve francouzském stylu

Čas přípravy: 5 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 288 Kč
Redakce Kupi.cz
28. července
Hovězí žebra ve francouzském stylu servírovány s bramborovou kaší na talíři Kupi.cz

Vyzkoušejte hovězí žebra inspirovaná francouzskou kuchyní – pokrm, který vás nadchne nejen skvělou chutí, ale i nenáročnou přípravou. Ačkoli se pečou několik hodin, většinu času se o ně nemusíte starat. Výsledek vás potěší: maso je měkké a rozpadá se na jazyku, a omáčka má tak výraznou chuť, že si ji budete chtít dávat ke každému jídlu.

Recept hovězí žebra ve francouzském stylu vás vyjde na 72 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 288 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 288 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Připravte si hrnec, který je vhodný pro použití v troubě. Hovězí žebra očistěte, osolte, opepřete a lehce obalte v hladké mouce.

  • 2

    Na rozpáleném oleji maso rychle opečte ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté žebra vyjměte a odložte bokem.

  • 3

    Do stejného hrnce přidejte kousek másla a vložte nadrobno nakrájenou šalotku, mrkev a celer. Restujte přibližně 5 minut, dokud nezačnou uvolňovat vůni.

  • 4

    Přidejte nasekaný česnek a rajčatový protlak, krátce zarestujte, aby se rozvoněly.

  • 5

    Přilijte balzamikový ocet, promíchejte a následně přilijte červené víno. Vařte zhruba 5 minut, aby se odpařil alkohol. Poté dolijte vývar a promíchejte, přičemž seškrábněte případné připečeniny ze dna hrnce.

  • 6

    Do hrnce vraťte opečená žebra a přidejte bobkový list, tymián a rozmarýn.

  • 7

    Hrnec zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte 4 až 5 hodin, dokud maso nezměkne a nebude se snadno oddělovat od kostí. Pokud nemáte rádi kosti v jídle, můžete maso po upečení obrat a natrhat na menší kousky.

  • 8

    Po dopečení vyjměte bylinky a bobkový list. Omáčku dochuťte solí a pepřem dle potřeby.

  • 9

    Podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.

Zajímavé tipy
  • Pokud nemáte červené víno, můžete použít hroznový džus smíchaný s trochou octa – chuť bude podobná.
  • Milovníci pikantnějších chutí mohou do omáčky přidat špetku chilli.
  • Žebra můžete také připravit den předem – chutě se krásně prolnou a pokrm bude ještě lepší.
  • Můžete vyzkoušet také jiné recept na hovězí žebra.

Líbil se vám recept Hovězí žebra ve francouzském stylu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.