Vídeňský řízek

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
11. června
Vídeňské řízky položeny na bílém kulatém talíři s plátky citronu a petrželky. Ilustrační foto: nelea33 / Shutterstock.com

Vídeňský řízek najdete v nabídce každé tradiční restaurace ve Vídni. Pravý Wiener Schnitzel se ale smí připravovat výhradně z telecí kýty – v Rakousku byste se dokonce mohli dostat do právních potíží, pokud byste ho nabízeli z jiného druhu masa bez patřičného označení. Tak co říkáte, pustíme se do jeho přípravy?

Ingredience

Recept

  • 1

    Telecí maso nakrájejte na plátky silné přibližně 0,5 cm.

  • 2

    Každý plátek vložte mezi dvě vrstvy potravinářské fólie a jemně rozklepejte paličkou na maso.

  • 3

    Rozklepané maso mírně osolte. Poté jej postupně obalte nejdříve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného másla, dokud nebudou krásně zlatavé.

  • 5

    Hotové řízky podávejte podle tradice s plátkem citronu. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový salát nebo vařené brambory.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vídeňský řízek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.