1/0
Vyzkoušejte tento recept na asijská hovězí líčka, který vás přenese na exotickou cestu chutí a vůní Asie. Jemně dušená hovězí líčka v lahodné omáčce z telecího vývaru, sójové omáčky, saké a koření jako zázvor, vanilka a badyán. Omáčka okořeněná chilli papričkami dodá pokrmu pikantní šmrnc. Podávání s jasmínovou rýží, rýžovými nudlemi nebo čerstvou bagetou zaručí dokonalý kulinářský zážitek.
Oloupejte česnek a zázvor a nasekejte je najemno. Cibuli, celer, mrkev a pórek nakrájejte na větší kousky.
Zploštěte citronovou trávu a nakrájejte ji na menší části. Vanilkový lusk podélně rozřízněte.
Na arašídovém oleji rychle opečte hovězí líčka ze všech stran, osolte a odložte stranou.
Ve stejném hrnci orestujte zeleninu do zlatova, přilijte telecí vývar, sójovou omáčku a saké.
Přidejte rýžový ocet, med, česnek, zázvor, chilli, citronovou trávu, badyán, skořici, pepř, bobkové listy, vanilkový lusk a duste 3 hodiny na mírném plameni.
Po dovaření vyjměte maso, omáčku přeceďte, zredukujte a podávejte.
Nakrájejte maso na plátky, přelijte omáčkou a ozdobte houbami a sezamem.
Líbil se vám recept Asijská hovězí líčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.