Jednoduchá sýrová roláda

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 124 Kč
Redakce Kupi.cz
2. května
Sýrová roláda se špenátem, kuřecím masem, vejci a šunkou Ilustrační foto: Nadezhda.Photo / Shutterstock.com

Jednoduchá sýrová roláda je vděčným občerstvením pro jakoukoliv návštěvu. Tato retro slaná roláda je rychlá a můžete ji naplnit čímkoliv. I tím, co vám zbylo v lednici. Náplní do rolád je celá řada. Bude záležet jen na vaší chuti. My vybrali klasiku v podobě vajíčkové náplně z pomazánkového másla a majonézy.

Recept jednoduchá sýrová roláda vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 124 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 124 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Nejdřív si připravte náplň do rolády. Nasekejte pažitku a nastrouhejte vejce najemno. Smíchejte je s pomazánkovým máslem a přidejte hořčici, majonézu a pažitku. Pořádně promíchejte.

  • 2

    Na plech dejte pečicí papír a naskládejte na něj plátky sýra – plátky by se měly 1 cm překrývat. Plech dejte do trouby, vyhřáté na 150 °C. Nechte plátky sýra chvíli spojit.

  • 3

    Jakmile je sýr nahřátý a plátky spojené, vyndejte plech z trouby a papír se sýrem dejte na pracovní plochu. Pokud se vám plátky zdají málo spojené, můžete plát sýra převálet válečkem.

  • 4

    Opatrně sundejte plát sýra z pečicího papíru. Naskládejte na něj plátky šunky, namažte náplní a ke kraji rolády položte proužky papriky. Roládu smotejte, zabalte do pečicího papíru a dejte ztuhnout do lednice do druhého dne.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Jednoduchá sýrová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.