-
1
lžíce
-
750
g
-
250
g
-
4
plátky
-
2
ks
-
1
ks
-
2
ks
-
2
stroužky
-
1
lžíce
-
3
lžíce
-
800
g
-
375
ml
-
1
lžička
-
2
ks
-
6
snítek
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu.
-
Vsypeme maso a klobásky, slaninu nakrájíme nahrubo, přidáme ji do hrnce a necháme je 5 minut zezlátnout.
-
Maso oddělíme vařečkou a vypečenou šťávu slijeme.
-
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, česnek podrtíme.
-
V jiném hrnci rozpustíme máslo.
-
Vsypeme cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek a opékáme je na středním stupni 3 minuty doměkka.
-
Přilijeme rajčatové pyré a vaříme 3 minuty za stálého míchání.
-
Přidáme k masu zbylé suroviny, vaříme 5 minut, snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme 2,5 hodiny mírně vařit. Občas promícháme.
-
Odklopíme a vaříme dalších 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme a opepříme.
Tip
Podáváme se špagetami nebo jinými oblíbenými těstovinami.