Cuketový chlebíček

Čas přípravy: 1 hod 10 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 124 Kč
Redakce Kupi.cz
4. září 2023
Cuketový chlebíček nakrájený na plátky, v pozadí zbytek chlebíčku a cuketa Kupi.cz

Cuketový chlebíček je svěží, chutný a skvěle poslouží jako svačinka i jako malá dobrota ke kávě. Navíc jde o další způsob, jak pracovat tuto oblíbenou letní zeleninu. Příprava chlebíčku je velmi jednoduchá, tak jej vyzkoušejte.

Recept cuketový chlebíček vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 124 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 124 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Vejce a smetanu vytáhneme z lednice asi hodinu před samotnou přípravou. Mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, skořici a sůl prosejeme. Ořechy a čokoládu nasekáme a vmícháme do připravené směsi.

  • 2

    Cuketu omyjeme a pokud je přerostlá, vykrojíme středy a zbavíme ji semínek, poté nastrouháme. Necháme chvilku odstát a pak z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme citronovou kůru.

  • 3

    Máslo rozpustíme, aby bylo teplé, ne však horké. Rozmícháme s medem, vejci a smetanou. Přidáme cuketu a stěrkou promícháme. Pak přidáme suché ingredience.

  • 4

    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem.

  • 5

    Těsto přelijeme do chlebíčkové formy, zlehka uhladíme, vložíme do trouby a pečeme asi 40–50 minut. Hotový chlebíček poznáme tak, že špejle zapíchnutá do jeho středu bude čistá.

  • 6

    Po vytáhnutí z trouby necháme chvilku zchladnout ve formě, pak opatrně vyklepneme a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Zajímavé tipy

Chlebíček můžete ještě posypat mandlemi nasekanými na plátky.

Líbil se vám recept Cuketový chlebíček? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.