Křepelčí vejce v majonézovém sosu

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
29. května
Křepelčí vajíčka, rozkrájená napůl, rozeskládaná na rozkrojeném pečivu, které je natřené sosem. Kupi.cz

Chcete oslnit hosty něčím originálním? Zkuste křepelčí vejce s majonézovým dipem a nakládanou zeleninou! Tento jednoduchý, ale efektní předkrm spojuje jemnou chuť vajíček s pikantními tóny hořčice a okurky. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i rodinný oběd a zaručeně zaujme nejen chutí, ale i vzhledem.

Recept

  • 1

    Křepelčí vejce vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Poté je umístěte do misky se studenou vodou, aby se rychle ochladila, a opatrně je oloupejte.

  • 2

    Nakrájejte nakládanou okurku a houbičky na jemné kostičky. Pažitku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Několik snítek si nechte stranou na ozdobu.

  • 3

    V míse smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, nasekanou řeřichu nebo kopr a připravenou zeleninu. Důkladně promíchejte, ochuťte solí a pepřem dle chuti.

  • 4

    Přelijte sos na servírovací talíř, naaranžujte oloupaná křepelčí vejce a posypte je zbytkem nasekané pažitky. Podávejte ihned nebo uchovejte chvíli v lednici pro propojení chutí.

Zajímavé tipy
  • Odlehčete si recept nahrazením části majonézy bílým jogurtem – sos bude lehčí a méně kalorický.
  • Nahraďte nakládané houbičky nasekanými olivami nebo kousky čerstvé papriky pro změnu chutí.
  • Křepelčí vejce se mohou obtížně loupat, proto je po uvaření jemně poklepejte a loupejte je pod tekoucí vodou.
  • Vyzkoušejte také plněná vajíčka Mimosa nebo chřest v listovém těstě podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Křepelčí vejce v majonézovém sosu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.