1/0
Chcete oslnit hosty něčím originálním? Zkuste křepelčí vejce s majonézovým dipem a nakládanou zeleninou! Tento jednoduchý, ale efektní předkrm spojuje jemnou chuť vajíček s pikantními tóny hořčice a okurky. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i rodinný oběd a zaručeně zaujme nejen chutí, ale i vzhledem.
Křepelčí vejce vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Poté je umístěte do misky se studenou vodou, aby se rychle ochladila, a opatrně je oloupejte.
Nakrájejte nakládanou okurku a houbičky na jemné kostičky. Pažitku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Několik snítek si nechte stranou na ozdobu.
V míse smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, nasekanou řeřichu nebo kopr a připravenou zeleninu. Důkladně promíchejte, ochuťte solí a pepřem dle chuti.
Přelijte sos na servírovací talíř, naaranžujte oloupaná křepelčí vejce a posypte je zbytkem nasekané pažitky. Podávejte ihned nebo uchovejte chvíli v lednici pro propojení chutí.
Líbil se vám recept Křepelčí vejce v majonézovém sosu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.