Chřest v listovém těstě

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
25. dubna
Šest chřestů v listovém těstě položených vedle sebe na kulatém bílém talíři. Ilustrační foto: Mykolal Mykolal / Shutterstock.com

Chřestové kremrolky z křupavého listového těsta s parmazánem jsou jednoduchým, ale efektním předkrmem nebo snackem. Skvěle ladí s bylinkovým dipem ze zakysané smetany. Vyzkoušejte tuhle jarní pochoutku – voní, chutná a zmizí ze stolu raz dva!

Recept chřest v listovém těstě vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Chřestové kremrolky

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Chřestové kremrolky

  • 1

    Zapněte troubu na 200 °C a plech si vyložte pečicím papírem.

  • 2

    Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto do tvaru obdélníku s tenkou tloušťkou. Poté ho nakrájejte na proužky o šířce přibližně 1,5 cm a délce kolem 25 cm.

  • 3

    Chřest omyjte a odlomte tvrdé konce. Pokud je potřeba, můžete ho i lehce oloupat.

  • 4

    Každý stonek chřestu obtočte jedním proužkem těsta do spirály – podobně jako se připravují kremrole.

  • 5

    Hotové rolky rozložte na připravený plech. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nastrouhaným parmazánem.

  • 6

    Vložte plech do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut, dokud těsto nezíská zlatavý odstín a nezezlátne.

  • 7

    Po upečení nechte rolky krátce vychladnout a servírujte je s připraveným bylinkovým dipem.

Dip

  • 1

    Zatímco se chřest peče, v misce smíchejte zakysanou smetanu s nasekanými bylinkami, přidejte špetku soli, pepře a lžíci olivového oleje. Vše dobře promíchejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Chřest v listovém těstě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.