1/0
Chřestové kremrolky z křupavého listového těsta s parmazánem jsou jednoduchým, ale efektním předkrmem nebo snackem. Skvěle ladí s bylinkovým dipem ze zakysané smetany. Vyzkoušejte tuhle jarní pochoutku – voní, chutná a zmizí ze stolu raz dva!
Zapněte troubu na 200 °C a plech si vyložte pečicím papírem.
Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto do tvaru obdélníku s tenkou tloušťkou. Poté ho nakrájejte na proužky o šířce přibližně 1,5 cm a délce kolem 25 cm.
Chřest omyjte a odlomte tvrdé konce. Pokud je potřeba, můžete ho i lehce oloupat.
Každý stonek chřestu obtočte jedním proužkem těsta do spirály – podobně jako se připravují kremrole.
Hotové rolky rozložte na připravený plech. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nastrouhaným parmazánem.
Vložte plech do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut, dokud těsto nezíská zlatavý odstín a nezezlátne.
Po upečení nechte rolky krátce vychladnout a servírujte je s připraveným bylinkovým dipem.
Zatímco se chřest peče, v misce smíchejte zakysanou smetanu s nasekanými bylinkami, přidejte špetku soli, pepře a lžíci olivového oleje. Vše dobře promíchejte.
Líbil se vám recept Chřest v listovém těstě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.