Patizonové řízečky

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
18. září 2023
Patizonové řízečky zdobené čerstvou petrželkou, servírované na bílém talíři, v pozadí větvička cherry rajčátek a cuketa Kupi.cz

Pokud patříte mezi milovníky smažených cuket, mohl by se vám líbit i tento recept na patizonové řízečky, které jsou stejně jako cuketa vynikající zeleninovou pochoutkou, skvěle se doplňující s jakoukoliv bramborovou přílohou. Připravte si je jako oběd nebo večeři, jsme přesvědčeni o tom, že si pochutnáte.

Postup přípravy

  • 1

    Patizon oloupejte, nakrájejte na asi 1 cm tlusté plátky, vyčistěte vnitřek a vydlabejte semínka. Osolte z obou stran a nechte asi 15 minut vypotit. Poté osušte přebytečnou vodu ubrouskem.

  • 2

    Připravte si trojobal – hladkou mouku, vajíčko s trochou mléka a strouhanku (může být klasická i kukuřičná). Do vajíčka s mlékem přidejte sůl, pepř a koření dle chuti (například mletou papriku nebo chilli koření, pokud chcete, aby byly řízky pikantní).

  • 3

    Mezitím si na pánvičce rozpalte olej (může být i ghí). Obalte v trojobalu (napřed v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance) a osmažte z obou stran.

  • 4

    Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo hranolkami.

Zajímavé tipy
  • Lze péct i v troubě na 200 °C na 15 minut.
  • Semínka nemusíte vyhazovat, ale opražit podobně jako dýňová.

Líbil se vám recept Patizonové řízečky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.