Chimichanga

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 112 Kč
Redakce Kupi.cz
26. dubna
dvě chimichangy servírované s kousky zeleniny na bílém kulatém talíři Ilustrační foto: Anastasia Kamysheva / Shutterstock.com

Připravte si s námi specialitu Tex-Mex kuchyně, která nese název Chimichanga. Pro Tex-Mex kuchyni jsou charakteristická jídla mexické kuchyně s přísadami a technikami, jedinečnými pro Texas. V tomto případě se jedná o plněnou tortillu, kterou jednoduše usmažíte na pánvi. Recept je velmi rychlý a jednoduchý, vhodný i pro kuchaře amatéry.

Recept chimichanga vás vyjde na 28 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 112 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 112 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Nakrájejte cibuli, česnek a kuřecí prsa na menší kousky. Rozpalte pánev a orestujte na ní cibuli, česnek a přidejte kuřecí maso. Přidejte nakrájenou papriku a mletý kmín. Restujte, dokud není maso dostatečně propečené.

  • 2

    Na závěr přidejte fazole a osolte a opepřete podle chuti. Každou tortillu naplňte touto náplní, posypejte ji strouhaným sýrem a tortillu zabalte.

  • 3

    Do velké pánve nalijte dostatek oleje a usmažte tortilly dozlatova. Hotové jídlo podávejte s rajčatovou salsou a zakysanou smetanou.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další podobné speciality třeba chilli con carne nebo quesadillu s avokádem.

Líbil se vám recept Chimichanga? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.