1/0
Přichází jarní novinka, která si získá vaše chuťové buňky! Nadýchané kynuté šneky s jemně pikantní náplní z mladých kopřiv přinášejí nečekaný gurmánský zážitek. Skvěle chutnají jak čerstvě upečené, tak i studené, krásně vypadají na stole a jejich vůně příjemně provoní celý domov. Přesvědčíme vás, že i obyčejná kopřiva může být opravdu dobrá.
Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Směs nechte přibližně 10 minut odstát, až se na povrchu vytvoří pěna.
Do větší mísy prosejte mouku, přisypte sůl, přilijte rozpuštěné máslo, rozklepněte vejce a nakonec přidejte připravený kvásek. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké, nelepivé těsto.
Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě zhruba 60 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
Vykynuté těsto rozválejte na obdélník přibližně o rozměrech 40 × 30 cm. Povrch potřete kopřivovou směsí a zaviňte jako roládu.
Z rolády nakrájejte asi 3 cm silné kousky a položte je řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 20 minut kynout.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 – 25 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Kopřivy spařte vroucí vodou, nechte okapat a poté je nasekejte nadrobno.
Smíchejte je se strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, olivovým olejem.
Dochuťte solí a pepřem.
Líbil se vám recept Kynutí šneci s kopřivovou náplní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.