Kynutí šneci s kopřivovou náplní

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
23. dubna
Upečení kynutí šneci s kopřivovou náplní na plechu. Ilustrační foto: Happy_food_photo / Shutterstock.com

Přichází jarní novinka, která si získá vaše chuťové buňky! Nadýchané kynuté šneky s jemně pikantní náplní z mladých kopřiv přinášejí nečekaný gurmánský zážitek. Skvěle chutnají jak čerstvě upečené, tak i studené, krásně vypadají na stole a jejich vůně příjemně provoní celý domov. Přesvědčíme vás, že i obyčejná kopřiva může být opravdu dobrá.

Recept kynutí šneci s kopřivovou náplní vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Směs nechte přibližně 10 minut odstát, až se na povrchu vytvoří pěna.

  • 2

    Do větší mísy prosejte mouku, přisypte sůl, přilijte rozpuštěné máslo, rozklepněte vejce a nakonec přidejte připravený kvásek. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké, nelepivé těsto.

  • 3

    Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě zhruba 60 minut, dokud nezdvojnásobí objem.

  • 4

    Vykynuté těsto rozválejte na obdélník přibližně o rozměrech 40 × 30 cm. Povrch potřete kopřivovou směsí a zaviňte jako roládu.

  • 5

    Z rolády nakrájejte asi 3 cm silné kousky a položte je řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 20 minut kynout.

  • 6

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 – 25 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.

Náplň

  • 1

    Kopřivy spařte vroucí vodou, nechte okapat a poté je nasekejte nadrobno.

  • 2

    Smíchejte je se strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, olivovým olejem.

  • 3

    Dochuťte solí a pepřem.

Zajímavé tipy
  • Nemáte kopřivy? Můžete je nahradit špenátem nebo medvědím česnekem.
  • Pro extra chuť zkuste do náplně přidat i nadrobno nakrájenou slaninu nebo strouhaný parmazán.
  • Šneky vydrží v uzavřené dóze měkké i druhý den – pokud je teda nesníte hned!
  • Vyzkoušejte také kopřivovou krémovou polévku nebo kuřecí na kopřivách podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Kynutí šneci s kopřivovou náplní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.