1/0
Kopřivy už dávno nejsou jen noční můrou pro zahrádkáře. Obsahují spoustu vitamínů a minerálů a mají jemnou, vynikající chuť. Vyzkoušejte s námi přípravu krémové kopřivové polévky, která vás překvapí svou jednoduchostí. Ať už si přejete připravit lehký jarní oběd, nebo chcete zazářit na velikonoční hostině, tento recept vás určitě nezklame!
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na větší kousky a orestujte ji na másle v hrnci dozlatova.
Do hrnce přilijte zeleninový vývar a přidejte oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Vařte asi 10 minut, dokud brambory nezměknou.
Mezitím nakrájejte šunku na malé kousky a opékejte ji nasucho na pánvi, dokud nezíská křupavou konzistenci. Poté ji odložte stranou.
Jakmile jsou brambory měkké, přidejte do hrnce omyté mladé kopřivy a nechte je krátce spařit, asi 1 minutu.
Sundejte hrnec z plotny a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte dohladka.
Přilijte smetanu ke šlehání a dochuťte polévku solí a pepřem.
Polévku podávejte s lžící zakysané smetany a posypte křupavou šunkou.
Líbil se vám recept Kopřivová krémová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.