Vepřová krkovice ve vlastní šťávě

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 52 Kč
Redakce Kupi.cz
6. května
Vepřové maso se šťávou servírované na tmavě modrém talíři s bramborovou kaší. Ilustrační foto: Slawomir Fajer / Shutterstock.com

Vepřová krkovice ve vlastní šťávě je klasika české domácí kuchyně, která potěší milovníky poctivých chutí i jednoduché přípravy. Díky kombinaci sójové omáčky a sladké papriky získá jídlo jemně kořeněný podtón. Tento recept je ideální volbou na všední oběd i víkendové vaření – s minimem práce získáte maximum chuti.

Recept vepřová krkovice ve vlastní šťávě vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 52 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 52 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Vepřovou krkovici nakrájejte na střední kostky.
  • 2
    V hrnci na lžíci sádla osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do zesklovatění.
  • 3
    Pak přidejte nakrájené maso a zprudka ho ze všech stran osmahněte.
  • 4
    K masu přilijte vývar.
  • 5
    Okořeňte špetkou soli, pepře, papriky a sójovou omáčkou.
  • 6
    Pod pokličkou maso zvolna dusíte do měkka.
  • 7
    Když je maso měkké, zahustěte omáčku moukou rozšlehanou v trošce studené vody a už jen krátce povařte.
  • 8

    Podle potřeby přidejte sůl nebo koření. Podávejte se šťouchaným bramborem, kaší nebo rýží.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vepřová krkovice ve vlastní šťávě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.