1/0
Švestkový koláč se zakysanou smetanou je skvělou kombinací svěžího ovoce a jemné smetany. Tento koláč je ideálním dezertem na letní dny, kdy chcete potěšit své hosty či rodinu. Připravte si ho snadno a rychle díky několika jednoduchým krokům.
Zahřejte troubu na 180 °C a vyložte hluboký plech pečicím papírem.
Švestky rozdělte na poloviny, odpeckujte a promíchejte s cukrem a skořicí.
Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny, pak přidejte olej a mléko.
Postupně přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Vypracujte hladké těsto.
Těsto nalijte na plech a přidejte švestky. Pečte 30 minut.
Po vychladnutí rozmixujte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a natřete na korpus.
Smíchejte smetanu a čokoládu, dokud nevznikne hladká poleva. Tou přelijte koláč.
Líbil se vám recept Svěží švestkový koláč se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.