Svěží švestkový koláč se zakysanou smetanou

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
13. srpna
Svěží švestkový koláč se zakysanou smetanou na bílém kulatém dezertním talířku. Kupi.cz

Švestkový koláč se zakysanou smetanou je skvělou kombinací svěžího ovoce a jemné smetany. Tento koláč je ideálním dezertem na letní dny, kdy chcete potěšit své hosty či rodinu. Připravte si ho snadno a rychle díky několika jednoduchým krokům.

Recept svěží švestkový koláč se zakysanou smetanou vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 15 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Zahřejte troubu na 180 °C a vyložte hluboký plech pečicím papírem.

  • 2

    Švestky rozdělte na poloviny, odpeckujte a promíchejte s cukrem a skořicí.

  • 3

    Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny, pak přidejte olej a mléko.

  • 4

    Postupně přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Vypracujte hladké těsto.

  • 5

    Těsto nalijte na plech a přidejte švestky. Pečte 30 minut.

  • 6

    Po vychladnutí rozmixujte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a natřete na korpus.

  • 7

    Smíchejte smetanu a čokoládu, dokud nevznikne hladká poleva. Tou přelijte koláč.

Zajímavé tipy
  • Vybírejte švestky, které jsou pevné a sladké, aby se při pečení nerozpadly.
  • Při krájení použijte ostrý nůž namočený v horké vodě.
  • Vyzkoušejte také buchtu prošívanou deku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Svěží švestkový koláč se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.