Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem
Kupi.cz
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony a pórkem s cuketou si zamilujete.
Recept křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem vás vyjde na 10 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 40 Kč.
-
1
ks
-
100
g
-
2
lžíce
-
0,5
ks
-
0,5
ks
-
1
ks
-
1
lžíce
-
1
ks
-
2
snítky
-
4
ks
-
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Plát listového těsta si rozprostřete a ukrojte z něho co největší čtverec. Zbylou část dejte stranou, později ji použijete na zdobení.
-
Do misky dejte sýr, přidejte med, smíchejte a směsí potřete listové těsto.
-
Pórek si nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony pak na tenké plátky. Nakrájenou zeleninou zakryjte listové těsto. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
-
Okraje listového těsta stočte směrem dovnitř tak, aby vám vznikl kruh s vyšším okrajem o průměru zhruba 3 cm. Nyní přichází na řadu zbytky listového těsta, které rozřízněte na tenké plátky a nalepte na okraje koláče (pokud si chcete pohrát s jeho vzhledem, můžete si vzít na pomoc vykrajovátka na cukroví a ze zbylého těsta vykrojit tvary, kterými ozdobíte okraje).
-
Nakonec okraje potřete rozšlehanými vejci.
-
Koláč pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.
Líbil se vám recept Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat