1/0
Tento skvělý recept na boloňskou omáčku z čočky zaujme i ty, kteří se považují za fanoušky tradičního italského jídla. Omáčka je dokonalá s celozrnnými špagetami nebo pohankovými nudlemi soba a nabízí vynikající vegan alternativu, která potěší nejednoho gurmána. Aromatické bylinky společně se šťavnatou rajčatovou salsou vytvářejí lahodnou směs plnou chuti. Dokonale se hodí pro rychlé rodinné večeře nebo jako lehký oběd.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Poté osolte, opepřte a přidejte oregano. Smažte dozlatova na středním plameni.
Přidejte rajčatovou salsu a pět minut vařte, pak dolijte červené víno a nechte ho částečně odpařit. Nasypte červenou čočku a vše důkladně promíchejte.
Uvařte těstoviny podle návodu a pokryjte je boloňskou omáčkou. Při podávání posypte sýrem dle preference.
Líbil se vám recept Boloňská omáčka z čočky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.