1/0
Využití sezónní rebarbory nebylo nikdy jednodušší! S touto rychlou čokoládovou bublaninou si za pouhých 45 minut zaručeně získáte srdce všech milovníků dezertů. Společnost hořkosladkého kakaa a svěžest rebarbory vytváří výraznou chuť, kterou oceníte k odpolední kávě nebo jako neodolatelný doplněk při oslavě. Ideální i pro ty, kteří s pečením teprve začínají. Snadná příprava je třešničkou na dortu, která zaručeně potěší!
Rebarboru očistěte a nakrájejte na malé kousky. Nasypte do misky a přidejte 50 g cukru. Promíchejte a nechte chvíli odpočívat.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na koláč nebo bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se těsto nepřilepilo.
Ve velké míse vyšlehejte vejce s 100 g krystalového cukru a vanilkovým cukrem, až směs zhoustne. Přidejte mléko a olej, zlehka promíchejte.
Přesejte mouku, kypřicí prášek a kakao do tekuté směsi a míchejte, než vytvoříte hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a zlehka rozprostřete. Rovnoměrně posypte rebarborou.
Pečte asi 30 minut při 180 °C. Zkontrolujte špejlí – pokud je suchá, je bublanina hotová.
Nechte koláč vychladnout, nakrájejte na porce a podávejte.
Líbil se vám recept Rychlá čokoládová bublanina s rebarborou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.