1/0
Rajčatový tatarák není jen jedna z mnoha vegetariánských alternativ, ale skutečný zážitek pro vaše chuťové pohárky. Kombinace sladkých pečených rajčat s pikantností kaparů, nakládaných okurek a worcesterské omáčky dává tomuto pokrmu neodolatelný šmrnc.
Prořízněte lehce rajčata na špičce křížem a vložte je na minutu do vroucí vody. Poté je rychle zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
Nakrájejte oloupaná rajčata na půlky nebo čtvrtky, odstraňte semínka a umístěte je na plech. Přidejte česnek, rozmarýn, sůl, cukr a zakápněte olivovým olejem.
Zahřejte troubu na 150 °C a pečte rajčata 20 až 30 minut, poté otočte a pokračujte v pečení dalších 40 minut, dokud neztratí většinu vody.
Mezitím nakrájejte okurky, šalotky a kapary na drobno.
Po upečení nechte rajčata vychladnout, nakrájejte je nahrubo a smíchejte s pečeným česnekem.
Přidejte nakrájené okurky, šalotky a kapary k rajčatům a dochuťte dijonskou hořčicí a worcesterskou omáčkou. Nechte odležet v lednici.
Plátky bagety potřete olejem z pekáče a opečte je dozlatova.
Podávejte tatarák s pažitkou na pečivu.
Líbil se vám recept Rajčatový tatarák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.