Mazaný pletenec

Čas přípravy: 1 hod 10 min
Obtížnost: Střední
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
26. února
Mazaný pletenec na bílém talíři, ozdoben barevnými mašlemi Lamart.cz

Mazaný pletenec si můžete upéct na Velikonoce místo klasického mazance. Tento pletený cop, plněný oříšky a rozinkami, zaručeně zachutná malým i velkým.

Recept mazaný pletenec vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 72 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Mandle spařte horkou vodou a oloupejte. Poté je osušte a nasucho opražte na pánvičce. Vlašské ořechy a rozinky propláchněte horkou vodou a odložte stranou.

  • 2

    Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Snižte otáčky a do směsi přidejte vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a rum. Postupně přisypávejte suchou směs s moukou a po částech přidávejte vlažné mléko.

  • 3

    Těsto vyklopte na lehce pomoučený vál a vypracujte z něj hladké těsto. Nakonec do něj vpracujte mandle, ořechy a rozinky.

  • 4

    Těsto rozdělte na tři díly. Každý díl vyválejte do tvaru válečku a spleťte z nich cop.

  • 5

    Troubu předehřejte na 180 °C. Na plechu s pečicím papírem stočte cop do tvaru věnce. Věnec potřete rozšlehaným vejcem a vložte ho do trouby. Pečte dozlatova.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Mazaný pletenec? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.