Krkovice pečená na medu a hořčici

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
7. dubna
Plátky vepřové krkovice poskládané přes sebe ve skleněném pekáči, podlité výpekem s snítkem tymiánu. Ilustrační foto: Alina G / Shutterstock.com

Připravte si lahodnou pečenou krkovici na medu a hořčici, která vás okouzlí svou šťavnatostí a dokonale vyváženou kombinací chutí. Sladkost medu, pikantnost dijonské hořčice a vůně čerstvých bylinek se skvěle propojí s jemnou chutí vepřového masa. Navíc díky černému pivu získá pokrm jedinečnou hloubku a aroma.

Recept krkovice pečená na medu a hořčici vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Nejprve si připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno.
  • 3
    Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
  • 4
    Maso osolíme, vložíme do pekáčku, potřeme směsí a hojně opepříme.
  • 5
    Podlijeme černým pivem, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C.
  • 6
    Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.
  • 7
    Asi po 45 minutách maso odkryjeme a necháme opéct. Během pečení můžeme ještě polévat výpekem.
  • 8
    Jako přílohu je dobré zvolit něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.
Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Krkovice pečená na medu a hořčici? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.