Salát Caponata

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 212 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června 2023
Salát Caponata servírovaný na bílém talíři Lamart.cz

Italský salát Caponata je plný šťavnaté zeleniny, která vás skvěle povzbudí a dodá potřebné vitamíny. Svým složením malinko připomíná ratatouille. Vychutnat si ho můžete buď jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.

Recept salát caponata vás vyjde na 53 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 212 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 212 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Lilek nakrájejte na cca 2 cm kostky a osolte. Nechte asi 20 minut vypotit a potom opláchněte a osušte utěrkou.

  • 2

    V pánvi na olivovém oleji opečte na kostky nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, česnek a olivy do změknutí, poté přidejte rajčatový protlak, cukr a ocet. Vše přiveďte k varu a stáhněte z ohně.

  • 3

    V troubě předehřáté na 180 °C opražte piniové oříšky rozložené na plechu dozlatova a na druhém plechu opečte ciabattu nakrájenou na kostky dozlatova.

  • 4

    Fenykl a cuketu nakrájejte na stejné kostky jako lilek, lehce obalte v mouce a smažte postupně v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Opečenou zeleninu vyjměte na papírovou utěrku a nechte okapat. Každý druh zeleniny smažte zvlášť.

  • 5

    Všechnu osmaženou a okapanou zeleninu přendejte do velké mísy, přidejte směs z opečené cibule a celeru, přidejte na kostky nakrájená rajčata, natrhané lístky bazalky, rozinky, piniové oříšky a olivový olej. Osolte a promíchejte.

  • 6

    Mísu překryjte fólií a nechte alespoň dvě hodiny odpočinout. Ještě horká smažená zelenina nám krásně propojí všechny chutě salátu.

  • 7

    Poté vmíchejte opečený chleba a nechte ještě půl hodiny odležet v pokojové teplotě. Poté ihned podávejte.

Zajímavé tipy

Pokud chcete mít salát bez lepku, obalte zeleninu před smažením místo mouky v solamylu a použijte bezlepkové pečivo namísto ciabatty.

Líbil se vám recept Salát Caponata? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.