Treska v papilotě

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 28 Kč
Redakce Kupi.cz
16. února
Treska v papilotě servírovaná na talíři se zeleninou a citronem Kupi.cz

Treska pečená v papilotě je skvělým a jednoduchým způsobem, jak si vychutnat delikátní a lahodnou rybu. Tento recept zachovává přirozenou šťavnatost tresky díky způsobu přípravy v pečicím papíru. Vyzkoušejte si ji upéct k obědu nebo jako rychlou večeři a podávejte třeba s pečenými brambory nebo kouskem opečené bagetky.

Recept treska v papilotě vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 28 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 28 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Odstřihneme dostatečně velký kus pečicího papíru, který bude postačovat pro rybu i zeleninu.

  • 2

    Postupně pokládáme zeleninu na připravený papír a na ni položíme rybí filet.

  • 3

    Ochutíme směsí soli, pepře, lístků bazalky a nastrouhané citronové kůry. Přidáme trochu bílého vína a olivového oleje.

  • 4

    Okraje papíru potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme stejně velkým kusem pečicího papíru. Listy se díky vajíčku přilepí. Okraje několikrát přeložíme, až nám vznikne obálka.

  • 5

    Papilotu přesuneme na pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 15 minut.

  • 6

    Rybu servírujeme přímo v papilotě s čerstvou bagetou nebo pečenými brambory.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také pstruha po mlynářsku nebo tresku s citronovým máslem.

Líbil se vám recept Treska v papilotě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.