Pstruh po mlynářsku

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
7. srpna 2023
Pečený pstruh servírovaný s citronem, česnekem a bylinkami na bílém pečicím papíru Ilustrační foto: Eskymaks / Shutterstock.com

Pstruh po mlynářsku je velmi jednoduchý a chutný způsob, jak si připravit tuto oblíbenou sladkovodní rybu. Pstruh patří mezi nejchutnější české ryby, běžně jej seženete v obchodě a jeho příprava vám nezabere moc času. Podávejte třeba s pečenými brambory nebo zeleninovým salátkem.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C.

  • 2

    Rybu omyjte pod tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete mletým pepřem ze všech stran i zevnitř.

  • 3

    Poté rybu obalte v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepejte. Dovnitř ryby vložte šalvěj a posypte kmínem.

  • 4

    Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte přepuštěné máslo, položte na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečte dozlatova.

  • 5

    Na připravenou rybu rozprostřete čerstvé máslo, položte na pečicí papír, dejte na plech a vložte do rozehřáté trouby. Pečte 5 minut.

Líbil se vám recept Pstruh po mlynářsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.